Окупанти вигнали з роботи місцевих жителів \ скріншот

Російські окупанти почали перетворювати Маріупольський морський порт у військову базу.

За повідомленням радника мера міста Петра Андрющенка, всіх маріупольців, які працюють в порту, звільнили, а на їх місце приїхали громадяни РФ.

"Морський порт окупанти поступово перетворюють на військову базу. В кінці грудня з порту звільнені всі маріупольці (за винятком фахівців-колаборантів) і завезені працівники з московії. Розпочато роботи з розділення причалів на умовно цивільні та умовно військові", - розповів Андрющенко.

Відео дня

В даний час, як уточнив радник мера міста, в акваторію порту можуть заходити невеликі судна класу річка-море РМЗ. Однак це не перешкоджає налагодженню поставок ворожого військового обладнання.

"Поки фіксуємо поодинокі несистемні заходи в порт РМ3 з будматеріалами і контейнерами невідомого змісту", - додав він.

Також Андрющенко розповів, що в бік північної частини Донецької області відновився рух окупаційної техніки. Також відомо про велике скупчення військової техніки та живої сили перед в'їздом до Бердянська з маріупольського кільця.

Окупація Маріуполя

Наприкінці грудня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що природна смертність у Маріуполі за час повномасштабної війни, зросла у вісім разів. У місті також є проблеми з комунальними послугами.

27 грудня в окупованому Маріуполі військові РФ збили пенсіонера і розбили кіоск. Інцидент стався в Кальміуському районі по вул. Покришкіна / пр.Металургів. 

Раніше російський окупант з Бурятії зізнався у військових злочинах проти цивільних українців у Маріуполі. За його словами, росіяни цілеспрямовано били по житлових багатоповерхівках.

Вас також можуть зацікавити новини: