Наприкінці року активна фаза війни може завершитися, зазначив експерт / фото REUTERS

Відомий військовий експерт Олег Жданов прокоментував заяву начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова про ймовірні терміни завершення війни.

Його заяву передає 24 канал.

"Я пам'ятаю, що генерал-майор Буданов не вперше робить таку заяву. Спочатку вона прозвучало десь на рубежі березня – квітня. Тоді це було трохи дивно. Як я розумію, судячи з того, що глава нашої розвідки повторює одні й ті ж терміни, то він точно щось знає", - вважає Жданов.

На думку експерта, дійсно до кінця року активна фаза війни може завершитися. Він упевнений, що у Росії немає можливості воювати на виснаження, а "запас міцності" РФ дозволяє вести активні бойові дії протягом місяців, але не років.

Нагадаємо, начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що бойові дії в Україні до кінця року знизяться до мінімуму: події, які ознаменують переломний момент у війні проти Російської Федерації, очікуються вже з початку серпня.

"Україна повернеться до кордонів 1991 року і ми не розглядаємо ніяких інших сценаріїв. До кінця року активні бойові дії знизяться практично до нуля. Ми відновимо контроль над своїми територіями вже в осяжному майбутньому", - зазначив він.

Вас також можуть зацікавити новини: