На Донбасі планують оголосити нове перемир'я / REUTERS

Основою для нового перемир'я на Донбасі, ймовірно, стане проект російської делегації в ТКГ, але з доповненнями від українських переговірників.

Про це розповів керівник вітчизняної делегації на переговорах Леонід Кравчук в ефірі каналу "Україна 24".

За його словами, напередодні ТКГ кілька годин обговорювала проект великоднього перемир'я.

Відео дня

Читайте такожБойовики на Донбасі 15 разів порушили перемир'я, поранено бійця ЗСУ

"Я можу зробити висновок, що в цілому було підтримано пропозицію не тільки про припинення вогню у зв'язку з великодніми святами, але і в цілому досягнення всеосяжної тиші, зупинення вогню на всій лінії зіткнення. І друге, що важливо було, - детально обговорено питання про удосконалення координаційного механізму впливу на порушення режиму тиші, і першим документом, який ми вчора обговорювали, була пропозиція російської сторони", - розповів Кравчук.

Росіяни, за його словами, запропонували проект документу з недосконалим змістом. Проте Кравчук переконаний, що"сторони серйозно просунулися вперед".

Читайте такожУ ТКГ спрогнозували, коли Росія поверне війська до українського кордону

"Я думаю, що ми досягли серйозного просування вперед, залишилися деталі, ми були буквально на порозі прийняття, але не змогли. Я сьогодні послав пані Хайді Грау проект доповнень до російського проекту, ми вважаємо, що російський проект може бути взятий за основу, і з проханням розглянути його. Ще є час, і дай бог, приймемо рішення", - сказав Кравчук.

Напередодні ТКГ не змогла домовитися про нове перемир'я на Донбасі. Пізніше спікер української делегації Олексій Арестович повідомив, що найближчими днями з даного питання можуть бути позитивні новини.