Паспорти РФ в ОРДЛО - Путін вніс правки у ключовий указ на користь своїх підданців  / REUTERS

Російський президент Володимир Путін вніс зміни у свій указ про визнання «документів» окупованої Росією частини Донбасу, які видають громадянам РФ.

Про це повідомляє Новости Донбасса.

Читайте такожУ Кремлі відреагували на план дій України щодо Донбасу

Відео дня

З назви та тексту указу Путін виключив формулювання «громадянам України й особам без громадянства з постійним місцем проживання». Відтепер в РФ визнаються папірці «ЛДНР» незалежно від громадянства їхнього власника.

Правка Путіна пов’язана з незаконною видачею паспортів РФ мешканцям ОРДЛО, через що, пишуть ЗМІ, на окупованому Донбасі побільшало формальних «росіян».

Паспорт РФ на Донбасі: що відомо

  • 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу. 27 квітня він заявив, що Росія може спростити процедуру отримання громадянства для всіх українців, а не тільки для тих, хто проживає на окупованих територіях Донбасу.
  • 29 та 30 квітня у Ростовській області відкрилися два центри видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей.
  • В Європейському Союзі заявили, що розробляють для всіх країн-членів загальні керівні принципи щодо невизнання російських паспортів, виданих громадянам України з Донбасу.