Бойовий дух російських солдатів є низьким / фото REUTERS

У Міністерстві оборони США вважають, що Київ, як і раніше, перебуває в небезпеці, незважаючи на часткове відведення російських військ.

Про це заявив високопоставлений представник Пентагону, коментуючи у четвер відведення російських військ на позиції на північ і схід від української столиці, повідомляє "Голос Америки".

"Київ, як і раніше, перебуває в небезпеці й авіаудари продовжуються", - сказав він.

Відео дня

Він додав, що "ми не спостерігали великої різниці за останні 24 години, не було… масового руху принаймні на даний момент".

За словами представника Пентагону, передислокація російських військ з-під Києва вказує на те, що російські воєначальники розуміють, що їхня спроба взяти столицю провалилася.

Він також зазначив, що бойовий дух російських солдатів є низьким.

"Ми, як і раніше, спостерігаємо проблеми згуртованості підрозділів, проблеми з командуванням та управлінням та проблеми з грамотним керівництвом", - заявив американський військовий представник.

У Пентагоні кажуть, що чули анекдоти про погані показники на полі бою та про пригніченість російських солдатів, але "все це на рівні чуток та анекдотів, і не можна з упевненістю сказати – це лише в окремих частинах чи це загальніші тенденції".

Проте представник Пентагону вважає, що всі ці оповіді лише підтверджують деякі з основних проблем, що проявились у російських Збройних силах.

"Це армія, в якій немає унтер-офіцерського корпусу, як на Заході, тому в ній немає ефективного командування невеликими підрозділами, і ви не побачите навіть будь-якої ініціативи на низовому рівні...", - заявив представник Пентагону.

Крім того, у четвер британська розвідка заявила, що від 1,2 тис. до 2 тис. російських військовослужбовців у Грузії реорганізують у три батальйонні тактичні групи і ці групи перекидаються в Україну.

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу ЗСУ, російські окупаційні війська частково відходять із півночі Київської області до Білорусі.

У Генштабі вважають, що після відновлення боєздатності виведених підрозділів очікується їхнє переміщення на інші напрямки.

Вас також можуть зацікавити новини: