Мусієнко зауважив, що заколот Пригожина «безумовно, вплинув і ще вплине» на хід війни / скріншот

Голова правління громадської організації "Центр військово-правових досліджень" Олександр Мусієнко зазначає, що наразі достеменно не відомо, чи братимуть "вагнерівці" участь у бойових діях на території України. Як передає кореспондент УНІАН, таку думку він висловив під час Дискусійної панелі "Заколот Пригожина та його вплив на політичну ситуацію в Росії та перебіг російсько-української війни".

Відповідаючи на запитання щодо того, чи вплинув заколот Пригожина на хід війни в Україні, Мусієнко зауважив, що "безумовно, вплинув і ще вплине".

"Ми ще не побачили всіх наслідків. Ситуація перебуває в процесі… Вплив той, що одразу припиняться ракетні обстріли, - ні. Вплив той, що припиняться бойові дії, - теж ні. Але вплив на більш середньострокову і довгострокову перспективу, що буде чергове переформатування командування, зараз, певного, - це очевидно", - сказав він.

Відео дня

Крім того, Мусієнко висловив думку, що відбуватиметься деморалізація певних підрозділів російських військ.

"Третє - невизначена взагалі зараз доля найманців, терористів-"вагнерівців". А що буде з ними? Вони будуть брати участь в бойових діях на території України далі чи не будуть? На сьогодні 100-відсоткової відповіді на це немає. Якщо не будуть, - це теж вплив. Тому що це мінус та бойова одиниця, яку Росія використовувала як штурмові загони для цих так званих "м’ясних" штурмів", - сказав експерт.

Заколот Пригожина - головне

23 червня ватажок приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин поскаржився на удар по позиціях його найманців: нібито російські війська намагалися знищити "вагнерівців". У зв'язку з цим він оголосив "марш справедливості" на Москву, щоб зупинити міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

Найманці взяли під контроль Ростов-на-Дону, після чого висунулися на столицю Росії. За 200 кілометрів від Москви Пригожин раптово розвернув колону після переговорів із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що ПВК "Вагнер" фактично зникла і, на його думку, терористичну організацію поділять на чотири частини.  Третя складова, вважає він, повернеться до Африки, а четверта частина залишиться тренувати білоруських спецпризначенців.

Вас також можуть зацікавити новини: