У ЗСУ ще багато роботи / фото УНІАН

Директор Центру армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак висловив припущення щодо термінів завершення війни.

"Щоб нам забезпечити своє майбутнє, треба закріпити національну ідею єдності українців та те, що у нас є ворог, який буде ще тривалий час. На мою думку, після завершення гарячої фази війни протистояння триватиме щонайменше 10-15 років. І для того, щоб не відбулося другої спроби Путіна, Україні потрібно забезпечити належний оборонний потенціал", - сказав фахівець для Еспресо.

Бадрак пояснив, що це можливо зробити комбінованим шляхом, тобто з одного боку отримувати від західних партнерів озброєння та технології, а також запустити низку проектів спільних виробництв та економічних програм у галузі безпеки. А друге – активізувати інтеграцію власного оборонно-промислового комплексу (ОПК) у цю справу.

Відео дня

"Зокрема, незалежно від позиції наших партнерів, ми можемо, а це питання вже вивчено та досліджено на рівні розробників ракетної техніки, створити ракету спочатку з дальністю 500 км, потім 1000 км, а деякі розробники переконують, що ми можемо у недалекому майбутньому створити ракету дальністю 1500 км. Також розробники кажуть, що у цьому нема особливих проблем за умов допомоги західних держав з деякими комплектуючими та елементами. Ракетну техніку ми можемо виробляти повністю самостійно, але певні елементи нам все-таки потрібно було б отримувати поки наш ОПК не оговтається від ударів, які завдав путінський режим", - сказав він.

Війна в Україні: останні новини

Президент Зеленський заявив, що на фронті постійно йдуть бої, а Росія продовжує атакувати цивільну інфраструктуру України.

Збройні сили України завдають ударів по позиціях російських окупантів на лівобережжі Херсонської області. У зв'язку із цим загарбники були змушені посунутись вглиб на 15-20 км від облаштованих рубежів.

На думку Зеленського, деокупація Криму покладе край війні.