Путін все ще сподівається захопити частину України / фото REUTERS

Російський диктатор Путін розуміє провал з "бліцкригом" в Україні, проте йому потрібно показати хоч якусь "перемогу".

Таку думку висловив в ефірі 24 каналу екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

За його словами, Путін прагнутиме захопити якомога більше української території. "Планом-мінімумом" для нього є умовна "новоросія" - території півдня та сходу України.

Відео дня

"Для Путіна мінімальним сценарієм є те, що він може назвати "новоросією", - сказав Клімкін.

Дипломат переконаний, що Путін до 100-річчя Радянського Союзу 30 грудня хотів відбудувати "напіврадянський" союз, до якого увійшли б підконтрольні Росії території. Назвати його він хотів "союзною державою". Саме так зараз називають політичне об'єднання Мінська і Москви.

Війна Росії проти України

Як повідомляв УНІАН, 24 лютого Росія вторглася на територію України. Путін назвав війну з суверенною державою "спеціальною військовою операцією", покликаною нібито "демілітаризувати" і "денацифікувати" країну.

Окупанти з небаченою зухвалістю і жорстокістю обстрілюють житлові райони українських міст і населених пунктів, використовуючи артилерію, реактивні системи залпового вогню і балістичні ракети.

Майже 5 млн українців, рятуючись від війни, покинули свої будинки і виїхали за кордон, ще мільйони стали внутрішньо переміщеними особами. За підрахунками ООН станом на 18 квітня в результаті дій російських окупантів в Україні загинули 2072 мирних жителів. 2818 осіб було поранено.