За словами полковника США у відставці, Байден і Конгрес повинні покласти край "вбивчому божевіллю Путіна" / скріншот

Президент США Джо Байден і Конгрес повинні покласти край вбивчому божевіллю Путіна, повністю дозволивши Києву контролювати свій повітряний простір і вести боротьбу з Путіним у Криму. Про це у своїй статті для The Hill пише полковник військової розвідки США у відставці Джонатан Світ.

За його словами, оскільки війна в Україні перетворюється на окопну війну, що нагадує Першу світову війну на більшій частині фронту довжиною 600 миль, президент України Володимир Зеленський і його генерали цієї зими досягають критичної точки перелому, і це "значною мірою заслуга Вашингтона". 

"Триваюча неспроможність Капітолійського пагорба повністю профінансувати війну в Україні у військовому та економічному плані є одним із головних факторів. Як і провальна військова стратегія адміністрації Байдена, коли справа доходить до правильної оцінки того, що потрібно Зеленському та його генералам з точки зору військового потенціалу та захисту українських цивільних", - зазначає експерт.

Відео дня

Він вважає, що захищати Україну скільки завгодно – це "рецепт вічної війни" і рецепт для того, щоб Путін продовжував атакувати мирних жителів, - "перше дозволяє Путіну вчинити друге, хоча й ненавмисно спонукає його до цього". 

"Вашингтон має змінити курс. ... Адміністрація Байдена повинна дозволити Києву повернути свій повітряний простір. Не лише повітряний простір над найбільшими населеними пунктами України, а й над лінією фронту на Донбасі та на півдні в Херсонській та Запорізькій областях. Українцям потрібні системи озброєнь, щоб атакувати пускові майданчики росіян, їхні екіпажі та сховища ракет/дронів", - пише Світ.

На його думку, поки останнє не буде досягнуто Україною, українське сухопутне командування буде змушене розосереджувати війська та матеріальні засоби, ускладнюючи зосередження сил, їх просування на фронт і навіть зіткнення з ворогом.

"Поки Україна не зможе розмістити ракетні батареї "Patriot" та інші зенітно-ракетні системи США і НАТО впритул до лінії фронту, здатність Києва розпочинати контрнаступ залишатиметься серйозно обмеженою. ...  Байден і Конгрес повинні покласти край вбивчому божевіллю Путіна, повністю дозволивши Києву контролювати свій повітряний простір і вести боротьбу з Путіним у Криму", - резюмував експерт.

Війна в Україні - останні новини

Українців закликали не нехтувати сигналами тривоги, адже ворог змінив тактику обстрілів. Окупанти роблять ставку на балістичні ракети, які складно збивати.

Також УНІАН повідомляв, що президент України Володимир Зеленський зробив жорстку заяву про чоловіків мобілізаційного віку, які виїхали з України.

Вас також можуть зацікавити новини: