Мусієнко вірить у добровільний відступ росіян під Херсоном / колаж УНІАН, фото facebook.com/musiienkoua, REUTERS

Росія, ймовірно, готується відступити від деяких своїх позицій в Херсонській області. Сьогоднішня заява російського Міноборони про "передислокацію" є частиною цієї підготовки, просто її помилково опублікували завчасно.

Таку думку в коментарі РБК-Україна висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. 

"Тобто у них стався збій. Це дійсно їхнє внутрішнє повідомлення, яке насправді свідчить, що РФ може готуватися до відходу з певних захисних позицій", – говорить експерт.

Відео дня

Він зазначив, що на лівому березі Дніпра в районі Херсона у росіян дійсно дуже великі проблеми. ЗСУ там зміцнюють і поступово розширюють свій плацдарм, а російська армія ніяк не може це зупинити.

"І мова вже може йти про створення проблем з логістикою для окупантів на певних точках. Наприклад, на під'їздах до Нової Каховки. І те, що вони змінили командування, спробували змінити ситуацію на краще, так вона не змінюється", – говорить Мусієнко.

Експерт нагадав, що проблеми в Херсонській області для росіян зараз виявилися вельми недоречними, оскільки окупанти і так по вуха загрузли в боях за Авдіївку і під Куп'янськом. Саме там загарбники зараз концентрують свої основні зусилля та ресурси.

На думку Мусієнка, флангова операція Сил оборони на лівобережжі Херсонщини може змусити окупантів до відходу на більш підходящі для оборони позиції.

"Наприклад, в Раденськ (17 км на південний схід від берега Дніпра - УНІАН). Можливо, і далі Раденська на схід і звідти намагатиметься організовувати оборону", - каже Мусієнко, акцентуючи, що сьогоднішнє повідомлення від Міноборони РФ могло бути "фальстартом" новини, яку планували оголосити пізніше.

У Росії заявили про "перегрупування" під Херсоном

Як писав УНІАН, сьогодні вранці кілька прокремлівських ЗМІ опублікували заяву Міноборони РФ, в якому йшлося про рішення відвести війська від Дніпра і зайняти "більш вигідні позиції" в Херсонській області. Рішення нібито було прийнято на основі аналізу ситуації на цій ділянці фронту.

Однак дуже швидко роспропаганда повідомила, що заява була опублікована "помилково". У Міноборони РФ стверджуючи, що це була провокація з розсилкою неправдивого повідомлення від імені відомства.

У центрі національного опору заявити, що жодних ознак підготовки росіян до відступу немає. Заяву про відступ там вважають інформаційною спецоперацією росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: