Експерт зробив припущення, чому МіГ-31К почали так часто злітати / фото wikipedia.org

У вівторок, 7 березня 2023 року, в Україні вже тричі лунала масштабна повітряна тривога, повʼязана зі зльотом потенційних носіїв ракет "Кинджал" – винищувачів МіГ-31К. Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко висловив декілька припущень, чому ці літаки почали піднімати в небо так часто.

"Немає раціональних пояснень. Пояснити раціонально, чому упродовж пів року постійно злітають ці літаки з погрозами для нас – досить складно", – наголосив експерт в ефірі "24 каналу".

Мусієнко припускає, що росіяни можуть використовувати вильоти МіГ-31К для внутрішньої пропагади, щоб продемонструвати, що вони можуть вдарити по Україні будь-якої миті. Крім того, експерт додав, що постійні тривоги, які виникають в Україні через підняття цих винищувачів, псують плани українців та  дратують людей. 

Відео дня

"Вони також можуть це використовувати, щоб видавати відповідні звіти російському диктатору Путіну. Що нібито ці МіГи злітають, "Кинджали" десь-кудись там долітають і щось руйнують", – припустив Мусієнко.

Винищувачі МіГ-31К: в чому загроза

Останнім часом в Україні дедалі частіше оголошують масштабну повітряну тривогу через зліт винищувачів МіГ-31К. Це повʼязано з тим, що ці літаки є потенційними носіями ракет "Кинджал", проти яких українська ППО поки що безсила. 

Водночас військовий експерт Олег Жданов вважає, що тривогу оголошують не тільки через небезпеку ударів ракетами "Кинджал". Він наголосив, що ці винищувачі ворог може використовувати для відволікання уваги, і якщо проігнорувати загрозу, окупанти можуть завдати удару з іншого напрямку, тоді ППО не встигне вчасно відреагувати.

Вас також можуть зацікавити новини: