Медведєв неадекватний у своїй оцінці реального світу, каже Подоляк / фото УНІАН

Михайло Подоляк пояснив, чому Україна має право завдавати ударів по російських військових об'єктах на окупованій території.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк різко відповів на погрози ядерною війною, які озвучив заступник секретаря Радбезу РФ Дмитро Медведєв.

Зокрема, Медведєв влаштував істерику, заявивши, що знайшов "докази участі Заходу у війні проти Росії на боці держави Степана Бандери" і пригрозив НАТО апокаліпсисом, що наближається. 

Подоляк назвав Медведєва "блазнем при престолі", який пересмикує слова і не розуміє, про що йде мова.  

Як пояснив Подоляк, країни-партнери прийшли до консенсусу в тому, що, згідно з міжнародним правом, в рамках оборонної війни Україна має право будь-якими способами звільняти свою територію, в тому числі, завдаючи військові удари, руйнуючи військову інфраструктуру Росії, яка без будь-яких причин вторглася на територію суверенної держави.

Саме тому Україна юридично має право знищувати російські військові об'єкти та інші незаконні об'єкти (такі як Керченський міст) на території, яку захопили окупанти. В тому числі, на території Криму.

"Цей суб'єкт (Медведєв - УНІАН), який має низький інтелект, формально закінчив МГУ, але в юриспруденції такий же фахівець як, власне, був у президентстві. Можливо, ми можемо з ним провести дискусію про сорти віскі, хоча я навіть в цьому сумніваюся, тому що це безглуздий персонаж, який пам'ять має недовгу", - підкреслив Подоляк. 

Він додав: в рамках міжнародного права будь-яка військова підтримка України абсолютно легітимна, законна в силу того, що саме Україна веде оборонну війну. Росія навпаки - веде агресивно-окупаційну війну. Відповідно, будь-яка військова підтримка, яку хтось надає РФ, незаконна і матиме надзвичайні наслідки – не тільки санкційного характеру, а й юридичного. За словами Подоляка, Медведєв мав би це усвідомити.

Подоляк також акцентував, що інші країни не беруть безпосередньої участі у війні на боці України. Він підкреслив: воює Україна, і є окремі громадяни, які за покликом серця йдуть захищати українських дітей. Але вони при цьому підписують індивідуальні контракти, але не є офіційно уповноваженими своїми державами.

"Цей боягузливий представник боягузливої російської політичної еліти...Цю війну потрібно довести до кінця, виграти її, щоб він сидів на лаві підсудних і звідти вже погрожував, як він буде спопеляти в ядерному попелі, і всім буде розповідати казки про чотирьох вершників апокаліпсису. Правда, я думаю, що коли його посадять на лаву підсудних, він не зможе і слова сказати, тому що алкоголь руйнівно впливає на мозкові клітини", - сказав Подоляк.

Він акцентував на тому, що Медведєв неадекватний у своїй оцінці реального світу.

Медведєв погрожує світу ядерною війною

Нагадаємо, заступник секретаря Радбезу РФ Дмитро Медведєв заявив, що знайшов "докази участі Заходу у війні проти Росії". За його словами, Україна нібито оголосила, що "погоджувала будь-які удари по всьому російському, наприклад по Криму". Він вважає, що це юридично значущий доказ "співучасті Заходу у війні проти Росії на боці держави Степана Бандери". Медведєв також пригрозив країнам НАТО і додав, що "пророцтво апокаліпсису все ближче".

Вас також можуть зацікавити новини: