На повномасштабну війну у Путіна немає сил, каже Селезньов / фото REUTERS

Російський президент Володимир Путін налаштований серйозно в питанні вторгнення в Україну, проте на сьогодні підстав для істерії з цього приводу немає.

Таку думку висловив військовий експерт Владислав Селезньов, пише "Обозреватель".

Також він відзначив відсутність підстав для евакуації з Києва дипломатів західних країн, деякі з яких вже почали цей процес.

Відео дня

Говорячи про загрозу "великої війни", експерт пояснив, що концентрація військ біля кордонів з Україною - "задоволення" дороге і може свідчити про певні плани Кремля.

"Ми повинні розуміти, що Володимир Путін налаштований досить серйозно. Адже одночасне утримання біля державного кордону між РФ і Україною такої великої кількості військ з тенденцією до зростання - це досить дорога примха", - сказав Селезньов.

Читайте такожУ ТКГ заявили, що Росія може використати Януковича для "легалізації" вторгнення в Україну

Він спрогнозував зростання угруповання військ РФ поблизу кордону через лютневі військові навчання в Білорусі. Україні в ситуації, що склалася, вважає він, слід готуватися "до будь-якого прояву агресії" з боку РФ, але не панікувати.

"Концентруватися і створювати певну істерію в українському суспільстві я б не радив хоча б тому, що для великомасштабного проекту з окупації України у Володимира Путіна зараз немає ні сил, ні засобів", - запевнив Селезньов.

Також експерт розкритикував країни, які ухвалили рішення евакуювати своїх дипломатів з України.

"Не настільки критична ситуація всередині країни для того, щоб вживати таких надзвичайних заходів", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 28 січня генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг заявив, що Росія продовжує збільшувати кількість військ біля кордонів України. При цьому він уточнив, що НАТО не відправлятиме свої війська в Україну у разі нового російського вторгнення.

Після цього міністр оборони Олексій Резніков заявив, що РФ стягнула до кордонів України близько 130 тисяч військових - з урахуванням морського і авіаційного потенціалу.

Країни Заходу попередили РФ, що в разі масштабного вторгнення її військ в Україну, введуть проти Росії серйозні санкції.

У свою чергу в РФ запевняють, що не мають наміру посилювати агресію проти України.