Путін побував на окупованих територіях України / скріншот

Напередодні президент РФ Володимир Путін побував в Україні - на окупованих територіях Луганської та Херсонської областей. Ці регіони в Кремлі вважають найімовірнішими напрямками контрнаступу ЗСУ, заявив в інтерв'ю "Обозревателю" генерал-лейтенант Ігор Романенко.

За його словами, наразі всі називають Херсонський напрямок пріоритетним для контрнаступу ЗСУ, тож саме тому, можливо, потрібно зробити його другорядним, а вже згодом - основним.

"У Росії вивчають кілька можливих напрямків нашого контрнаступу. Путін побував у кількох областях, які у Кремлі вважають найімовірнішими. Так, різні варіанти розглядають і в окупаційних військах, і в українських Силах оборони", - каже Романенко.

Відео дня

Він додав, що у ЗСУ ще є час, щоб визначити, де буде головний удар, а де - другорядний.

Також генерал-лейтенант нагадав, що на сході України досі точаться кровопролитні бої, ворог там виснажується, а вплив "Вагнера" він "обнулює". Наразі росіяни перекидають сили з Бахмута на Авдіївку, але ніде успіху не досягає. Тож говорити про омріяний Путіним вихід на адмінкордони Донецької та Луганської областей не доводиться.

Поїздка Путіна в Україну

18 квітня з'явилася інформація, що Путін побував на окупованих територіях Луганської та Херсонської областей. Через це мережа закипіла - багато хто не повірив у вояж бункерного в Україну.

Військовий експерт Олександр Коваленко назвав ціль поїздки російського президента: він хотів переконати росіян у тому, що у РФ в Україні все йде "за планом".

Також не відкидалися версії, за якими на окупованих територіях України побував двійник Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: