Україні потрібні ракети Taurus / скріншот

Голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан розказав, скільки Україні потрібно далекобійних ракет Taurus і як їх можуть використати Сили оборони. Свою думку з цього приводу він висловив в ефірі телемарафону.

Він нагадав, що це великі крилаті ракети, які призначені для ураження укріплень, бункерів, тобто досить захищених об’єктів, на відстані 300 і більше кілометрів. 

"Тобто, фактично - вся протяжність Криму. А це означає, що і Керченський міст, і такі логістичні хаби як Джанкой з його залізницею - в зоні досяжності Taurus", - зауважив Кузан.

За словами аналітика, Україні потрібно багато далекобійних ракет, щоб наносити удари спочатку по системах протиповітряної оборони, по радарах ворога, його пускових установках. 

"І аж тоді цю ракету можна "доставити" до головних укрпілювальних об’єктів. На фронті це безпосередньо не буде відображено найближчим часом. Але у перспективі системні удари по російських тилах дезоорганізують роботу російських окупантів на південному напрямку. Все питання лише в тому, скільки цих ракет нам передадуть. Тому що нам потрібно сотні. І саме сотнями цих ракет потягом тривалого часу - місяць-півтора - потрібно бити по російських тилах", - сказав Кузан.

Він додав, якщо ж нам передадуть меншу кількість, то доведеться обирати пріоритетні цілі і саме їх уражати.

Далекобійні ракети для України - актуальне

Як повідомляв УНІАН, Україна тривалий час веде переговори з партнерами про надання далекобійних ракет. На сьогоднішній день Німеччина наближається до ухвалення рішеня про передачу Україні ракет Taurus, а США шукають можливість надати Україні далекобійні ракети ATACMS.

Військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник також вже висловив думку щодо того, скільки Україні потрібно далекобійної зброї, щоб паралізувати логістику РФ. Він вважає, якщо США дійсно передадуть потужніші балістичні ракети великої дальності ATACMS, то в залежності від кількості, першочерговим завданням для цієї зброї має стати залізниця на тимчасово окупованих територіях. Щодо ймовірної передачі німецьких Taurus, то Україна навряд чи може розраховувати на велику кількість цих ракет, вважає він.

Вас також можуть зацікавити новини: