РФ продовжує посилювати позиції бойовиків на Донбасі / фото REUTERS

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування Збройних сил Російської Федерації продовжує нарощувати готовність до застосування оперативного угрупування російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони.

Так, з початку вересня окупанти розпочали ротацію передових підрозділів з’єднань та частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК.

Відео дня

"Для підвищення бойових можливостей підрозділів, призначених для ротації, противником проведені заходи бойового злагодження рот у сформованих батальйонних тактичних групах, тактико-спеціальні навчання із коригування вогню артилерії з використанням безпілотних літальних апаратів", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожЗагроза залишається високою: Зеленський закликав причорноморські держави посилити взаємодію ВМСКрім того, окупанти продовжують утримувати на передових позиціях значну кількість снайперських розрахунків та розрахунків протитанкових ракетних комплексів для завдання втрат особовому складу Об’єднаних сил, знищення елементів відеоспостереження, руйнування фортифікаційного обладнання та провокування вогню у відповідь.

Як раніше повідомляв УНІАН, деокупація підконтрольних бойовикам Донецька і Луганська військовим шляхом наразі не розглядається, оскільки її наслідком стане руйнування цих міст.