Дуже важливо відстояти Донбас та відбити Херсон / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Якщо Україна не відвоює Херсон та не відстоїть Донбас, то навесні 2023 року Росія знову може почати наступальні операції. За таких умов у небезпеці перебуватимуть Миколаїв, Одеса та Київ. 

Про це розповів ТСН.ua виконавчий директор Українського інституту майбутнього та екс-радник очільника Міністерства внутрішніх справ та керівника Офісу президента Віктор Андрусів.

"Проблема всіх прогнозів у тому, що ситуація постійно змінюється. Тобто ми можемо робити прогноз із ситуації станом на сьогодні. Зараз я бачу ситуацію так: до кінця осені Росія спробує захопити Донбас і їй це не вдасться. Зиму вона візьме на переоцінку всіх своїх можливостей. Якщо ми ще і відіб'ємо Херсон та південь, то шансів, що Росія буде продовжувати наступальну війну, дуже мало. Якщо Росія захопить Донбас, а ми не відіб'ємо Херсон, то, найімовірніше, навесні будуть нові військові операції. Їх буде дві - це наступ на Миколаїв та Одесу і повернення наступу на Київ. Тому дуже важливо відстояти Донбас та відбити Херсон", - сказав Андрусів.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, раніше експерт Олег Жданов заявив, що російське суспільство після слів президента країни Володимира Путіна про те, що "Росія ще не починала воювати" почало цікавитись, а чому аж 5 місяців триває так звана "спецоперація". 

Вас також можуть зацікавити новини: