Наслідки російського удару по Еленовке / фото t.me/informnapalm

Російські терористи після удару по колонії в окупованій Оленівці, ймовірно, спробують вбити решту захисників Маріуполя, евакуйованих з комбінату "Азовсталь".

Таку думку висловив Радіо НВ генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун.

"Немає ніяких гарантій, [що цього не станеться]. Думаю, це був пробний камінь... Гарантами того, що [бранці з Азовсталі] будуть обмінені найближчим часом і що з ними нічого не трапиться, були Червоний Хрест і ООН. Ми в черговий раз бачимо, як РФ нівелює всі міжнародні організації й ставить їх слово в ніщо", - говорить генерал.

Відео дня

За його словами, ворог масовим вбивством полонених українців хоче перевірити реакцію світу.

"Якщо це буде проігноровано, фактично люди будуть зникати", - прогнозує він.

Українцям Ягун радить утриматися від агресії, тому що Росія, за його словами, чекає від нас "неадекватних реакцій, якихось відео в інтернеті про те, як ми знущаємося".

"Вони нас хочуть представити такими ж, як вони. Розумію, що у нас злоби і [бажання] помститися ворогам через край, але думаю, що зараз нам потрібно більш розумно підійти і витримати паузу, тому що можемо наламати дров", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 29 липня пролунав вибух на території колишньої виправної колонії в смт Оленівка. Було знищено будівлю, в якій утримувалися українські військовополонені, виведені з заводу "Азовсталь".

Відразу після вибуху Росія звинуватила ЗСУ в обстрілі виправної колонії. В Україні заявили, що вибух в Оленівці був російським терористичним актом з метою приховування військових злочинів та дискредитації ЗСУ.

За даними розвідки, теракт скоїли найманці зі складу ПВК "Вагнера".

30 Липня ООН заявила про готовність надати експертів для розслідування обстрілу колонії.