Теракт у колонії на території Оленівки / фото t.me/informnapalm

Російська Федерація погодилася допустити фахівців організації Об'єднаних націй і Міжнародного Комітету Червоного Хреста на місце теракту в окупованій Оленівці

Про це повідомляють у Міністерстві оборони Росії.

"Російська Федерація в інтересах проведення об'єктивного розслідування удару по СІЗО в Оленівці, що призвів до загибелі великої кількості українських військовополонених, офіційно запросила експертів ООН і Міжнародного Комітету Червоного Хреста", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Водночас перед цим Міжнародний Комітет Червоного Хреста заявив, що росіяни не пустили його делегацію на місце масового вбивства полонених.

"Надання МКЧХ доступу до військовополонених є зобов'язанням сторін у конфлікті відповідно до Женевських конвенцій", - наголосили в Червоному Хресті.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 29 липня пролунав вибух на території колишньої виправної колонії в смт Оленівка. Було знищено будівлю, в якій утримувалися українські військовополонені, виведені з заводу "Азовсталь".

Відразу після вибуху Росія звинуватила ВСУ в обстрілі виправної колонії. В Україні заявили, що вибух в Оленівці був російським терористичним актом з метою приховування військових злочинів, дискредитації ЗСУ та зриву постачання зброї. 

За даними розвідки, теракт скоїли найманці зі складу ПВК "Вагнера" (Ліга) за особистою вказівкою номінального власника Євгена Пригожина.

30 липня організація Об'єднаних Націй заявила про готовність надати експертів для розслідування обстрілу колонії.

Вас також можуть зацікавити новини: