ЗСУ послідовно знищують військові об'єкти в Криму / скріншот

У Росії вирішили замовчувати успіхи ЗСУ у Криму, тому що виявилися не здатні протистояти масованим і послідовним ударам українських вогневих засобів, зазначив військовий експерт Сергій Грабський.

"Протиставити їм нічого. Навіть тим ударам, які наносяться і можуть бути інтерпретовані як "агресивні дії проти мирного населення". Самі російські пропагандисти кажуть, що удари наносяться виключно по військових об'єктах, що є законною метою у будь-якій війні", - заявив експерт.

На його думку, росіяни "перебувають у ступорі, не розуміючи, яка методичка буде покладена на стіл наступного дня":

"Хто знає, можливо, буде ухвалено рішення про "жест доброї волі". Але, знову ж таки, цей "жест доброї волі" може бути пов'язаний виключно з успіхами наших військ на Південному напрямку і з проривом до Азовського моря".

Грабський акцентував, що зараз ситуація на цьому напрямку фронту "досить серйозна, але не настільки, щоб росіяни здійснювали вже якісь реальні заходи із виведення сил і засобів безпосередньо з Криму".

"Потрібно розуміти, що Крим настільки насичений озброєнням, бойовою технікою, базами, складами, що поки вони не готові навіть ментально прийняти те, що вони змушені будуть піти з Криму. Ми їх переконуємо", - додав він.

Звільнення Криму - прогноз ГУР

Нагадаємо, на думку начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова, українські сили оборони можуть здійснити операцію із розривом Сухопутних зв'язків між Росією і окупованим Кримом ще до настання зими.

За його словами, перша оборонна лінія росіян на Запоріжжі вже подекуди пробита, а це означає, що вже наступними тижнями можливий розрив "сухопутного коридору".

Вас також можуть зацікавити новини: