Наслідки боїв у передмісті Києва / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Російські окупанти не зуміли захопити Київ з трьох причин: через проблеми з логістикою, командуванням і недооцінку українців.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Телеграфу" ветеран спецназу США Перрі Блекберн.

"Вони дійсно думали, що це буде для них легка прогулянка і без зайвої мороки захоплять Київ. І це була їх фатальна помилка. Опір українських захисників був набагато сильнішим, ніж вони того очікували", - пояснив він.

Відео дня

Блекберн зазначив, що ворожа тактика на східному фронті зазнала змін.

"Зараз на сході ми бачимо, що вони змінили тактику: накопичили багато сил і наступають повільно, намагаючись продавити місцями прям в лобову. У них немає гнучкості, спостерігаються проблеми з логістикою, тому вони не можуть швидко наступати. Україна повинна використовувати їх слабкості", - підкреслив екс-спецназівець.

За його словами, "друга армія світу", якою вважається російська, знаходиться в жалюгідному стані. 

"Вони досі використовують тактику Другої світової війни... Українці вміло маневрують і використовують нетривіальну тактику. У той час як противник намагається воювати за старими радянськими лекалами... Путін не переможе Україну", - уклав Блекберн.

Як раніше повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський переконаний, що українським захисникам вдалося відстояти Київ. За його словами, це ще не є остаточною перемогою України.

Водночас міський голова Києва Віталій Кличко не виключив, що окупанти можуть спробувати знову "захопити Київ за два дні".

Нагадаємо, за даними міської влади, в Києві з початку повномасштабного російського вторгнення пошкоджено 208 житлових будинків, 46 шкіл, 29 садочків та 1 дитячий будинок. Постраждали також 13 адміністративних будівель, 2 спортивних об'єкти, 5 об'єктів соціальної сфери, 17 - охорони здоров'я, 10 - культурної сфери, 48 об'єктів транспортної інфраструктури.