У Бахмуті та на підступах до нього гаряче / фото Telegram/ Олександр Сирський

Якщо не вибити, то витіснити - російські війська застосовують комбіновану тактику у Бахмуті. У самому місті точаться запеклі бої за кожен будинок, не вщухає битва і на підступах до міста.

Ворог не відмовився від ідеї оточити українських захисників, йдеться в сюжеті ТСН. На підступах до Бахмута ворожі снаряди лягають дедалі ближче від позицій ЗСУ, ворог промацує лінію оборони, яку тут тримають прикордонники.

Після артпідготовки може підійти ворожа піхота, тож прикордонники запускають одразу два квадрокоптери, які підлітають аж до Бахмута. Але розгледіти, що там відбувається, через дим після боїв не видно.

Аеророзвідка показала, що у сусідньому селі немає російських позицій, тож кореспондент 1+1 Олександр Загородний разом з військовими їдуть туди. Згодом дізнаються, що посадка, в якій вони були до цього, рашисти накрили масованим вогнем. 

"Ми виїжджаємо з позицій, бійці скидають нам відео, на якому видно, що ворог завдав масованого удару по тій посадці, де ми були буквально кілька хвилин тому. На щастя, всі живі", - розповідає кореспондент.

Ситуація в Бахмуті

Бої за Бахмут точаться з літа 2022 року, та окупантам не вдається захопити місто-фортецю. Наразі рашисти контролюють значну частину населеного пункту. 

Як повідомив 8 квітня Інститут вивчення війни, найманці ПВК "Вагнер" стоять біля бахмутської військової прокуратури та, ймовірно, вони захопили цю будівлю.

Раніше ватажок ПВК "Вагнера" Пригожин заявляв, що вони вже "юридично захопили" Бахмут. Та згодом у ЗСУ спростували це, наголосивши, що росіяни далекі від захоплення міста.

Вас також можуть зацікавити новини: