Ворог вчергове обстріляв Херсонщину / t.me/pgo_gov_ua

Внаслідок обстрілу Херсона та області загинуло дві жінки, щонайменше п’ять мешканців поранено та декількох госпіталізовано з тяжкими травмами, повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, сьогодні, 27 січня окупанти здійснили черговий обстріл міста Херсона та населених пунктів області.

"Внаслідок цього загинуло дві жінки, щонайменше п’ять мирних мешканців отримали поранення. Декількох осіб госпіталізовано з тяжкими травмами. Пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури, серед яких лікарня, житлові будинки", - йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Для забезпечення належного розслідування воєнних злочинів прокурори спільно зі слідчими поліції проводять необхідні слідчі дії.

t.me/pgo_gov_ua

Обстріли Херсонщини - останні новини

27 січня російські окупанти вкотре обстріляли житлові квартали Херсона та Херсонського району. Уламками від вибуху російського снаряду у Суворовському районі понівечено автомобіль, у салоні якого перебували чоловік і жінка. Жінка загинула на місці, а пораненого чоловіка забрала бригада швидкої допомоги.

Також окупанти обстріляли селище Комишани, в результаті поранено трьох людей, 25-річна жінка від отриманих ран померла.

Війна в Україні - актуальні дані

Після захоплення Соледара російські війська намагаються виснажити українську оборону і в одному з місць прорватися, щоб рухатись далі і досягнути більш значних результатів.

ЗС РФ наступає на Вугледарському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. За словами журналіста Юрія Бутусова, окупація Вугледара ворогом відтіснить українські сили від Кримського "коридору" і укріпить оборону противника.

На думку Інституту вивчення війни, ЗСУ відновили контрнаступ під Кремінною та у Запорізькій області.

Вас також можуть зацікавити новини: