Російські окупанти готуються до 9 травня / фото REUTERS

У тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області російські військові відбирають у місцевих жителів документи та обіцяють віддати 9 травня.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

"Окупанти щосили намагаються провести заходи щодо святкування 9 травня на зайнятих територіях. Для того, щоб реалізувати свою мету, вдаються до різних нечесних способів. Наприклад, в Енергодарі відбирають у місцевих документи і обіцяють віддати саме 9 травня – в надії, що велика кількість українців збереться в одному місці і створить необхідну картинку для російських телеканалів. Правда, свій парад в місті вони називають не парадом, а акцією "безсмертний полк", – йдеться у повідомленні.

"Щоб провести пабєдобєсний захід в Енергодарі перекривають рух у частині міста і виїзди з дворів. У Кам'янці-Дніпровській змушують у понеділок прийти на роботу і взяти участь у параді", – повідомили в ОВА.

Також наголошується, що в Мелітополі біля танка на братському кладовищі вишикувалися автоматники. У нижній частині міста в районі вулиці Олександра Невського озброєні військові проводили обшуки. А на кладовищі Нове місцеві чули вибухи та постріли.

"Схоже, що таким чином окупанти намагаються забезпечити собі проведення заходів до 9 травня", – додали в адміністрації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Енергодарі окупанти почали вводити в обіг рублі.

Вас також можуть зацікавити новини: