15 листопада у Польщі впали дві російські ракети / twitter.com/wolski_jaros

Падіння двох російських ракет на території Польщі 15 листопада – навмисне промацування Росією слабких місць системи протиповітряної оборони (ППО) країни-члена НАТО.

Впевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, акцентувавши увагу на тому, що ракети впали за сім кілометрів від кордону з Україною. На його думку, це багато про що говорить.

"Росіяни зараз всі як один верещать про неефективність ЗРК Patriot, мовляв не змогли перехопити ракети. Ракети впали у 7 км від кордону з Україною, і це багато про що говорить. Наприклад, про те, що польське ППО просто не могло своєчасно відреагувати на прорив свого повітряного простору на стільки малу відстань. Часу на реакцію було критично недостатньо", – написав експерт.

Відео дня

На його думку, дві крилаті ракети, що впали в одній локації, – це не збіг і не прикрий інцидент:

"Це навмисне промацування слабких місць ППО. Тобто, глибина впливу з мінімальною протидією може становити до 10 км. І Польщі, і країнам НАТО слід сприймати цей Не прикрий інцидент саме так. Як загрозу їх безпеці, вивчення Росією вразливих місць ППО країн членів Альянсу".

Падіння російських ракет у Польщі 15 листопада

Раніше повідомлялося, що 15 листопада дві російські ракети впали на території Польщі, внаслідок чого загинули дві людини.

Рух через кордон України з Польщею було призупинено.

15 листопада Росія завдала чергового масованого ракетного удару по території України. Росіяни випустили понад 90 крилатих ракет, 77 з яких ЗСУ вдалося збити.