Табах каже, що Путін "отруєний владою" / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін через "отруєння владою" поводиться розв'язно й здатний не лише на агресивні дії щодо України, а й може втягнути світ у нову глобальну війну.

Про це заявив капітан першого ранку у відставці ВМС США Гаррі Табах, пише "Обозреватель".

"У диктаторів, які так довго при владі, розвивається параноя, вони хворі, вони отруєні цією владою. Вони можуть скоїти якийсь божевільний вчинок", - каже офіцер НАТО.

Відео дня

За його словами, спровоковану кризу з мігрантами на кордоні Білорусі з ЄС Путін використовує як для дестабілізації в Європі, так і для власного самоствердження в РФ і за її межами.

Читайте такожАмериканський дипломат сказав, чи наважиться Кремль знову напасти на Україну

"Він показує своїм людям: мовляв, дивіться, що вони там творять, а я вас оберігаю від усього цього, забезпечую стабільність та процвітання. А потім усі будуть йому дзвонити, просити зібратися, тому що без нього цю проблему вирішити не можуть", - каже Табах, пояснюючи, що це його "старий фінт, як будь-якого диктатора".

Офіцер переконує, що Путін досі не відмовився від ідеї створенні "новоросії", проте вже не готовий відкрито напасти на Україну.

"Небезпека широкого наступу є завжди. Але Україна сьогодні - це не Україна 2014 року", - підкреслив американський капітан.

За його словами, захопити Україну "нахрапом" Путін не зможе, однак вона має бути завжди готовою до війни.

"Якщо ви не готуватиметеся до війни, як 2014 року, як Польща 1939 року, війна точно буде. А якщо готуватися до війни, то її можна уникнути", - підсумував він.

Раніше радник головкому ЗСУ і екс-лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош розповів, що хотів би обговорити з Путіним майбутній розвал Росії.

До цього журналіст Іван Яковина розповідав, що Путін під впливом міністра оборони РФ Сергія Шойгу захопився шаманськими обрядами й для участі в них відвідує періодично Сибір.