Путін і Шойгу разом їздять до Сибіру / REUTERS

Російський президент Володимир Путін під впливом міністра оборони РФ Сергія Шойгу захопився шаманськими обрядами й для участі в них відвідує періодично Сибір.

Про це розповів журналіст-міжнародник Іван Яковина в ефірі телеканалу "Україна 24".

Зокрема, він повідомив, як в середині минулого тижня Путін раптово кинув всі справи й разом з Шойгу відправився до Сибіру. За офіційною версією - для відпочинку.

Відео дня

"За словами численних джерел у Москві, Путін і Шойгу час від часу їздять до Сибіру не просто відпочивати, а вони там здійснюють всякі шаманські обряди. Після історії з якутським шаманом Олександром Габишевим, в якого Путін сильно повірив, а також під впливом тувинця Шойгу Путін став вірити в цю окультну течію і став регулярно проводити відповідні обряди. Для цієї мети в безлюдному місці в Сибіру на березі річки Хемчик навіть побудували спеціальне капище у вигляді золотої юрти", - розповів він.

Читайте такожРосійський опозиціонер заявив, що виграє у Путіна на наступних виборах, але є умова

Журналіст додав, що ця юрта нещодавно стала об'єктом дослідження російських ЗМІ.

"Які жертви, яким демонам Путін і Шойгу приносили цього разу, ми не знаємо. Але відомо, що коли вони були в Сибіру, за дивним збігом там же загинув міністр з надзвичайних ситуацій Євген Зінічев, якого офіційно називали наступником Путіна. Як саме він загинув, ніхто не знає, офіційні версії суперечать самим собі", - заявив журналіст.

Раптовий візит Путіна до Сибіру Яковина пов'язав з майбутніми на той момент переговорами з Олександром Лукашенком.

"Путін хотів зібратися з силами. Путін зібрався вибити угоду про інтеграцію з ослабленого Лукашенка, брати його тепленьким. Ритуали допомогли, у російського лідера вийшло те, що він хотів, хоч і не на 100%. Лукашенко погодився повністю прив'язати економіку своєї країни до Росії, про що підписав аж 28 угод",- зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, за даними соціологів групи "Рейтинг", до Путіна негативно ставляться понад 80% українців.