В СБУ знайшлося 1600 зрадників / УНІАН

З 2014 року в лавах Служби безпеки України виявлено понад 1600 зрадників. Більшість з них перейшла на бік Росії під час анексії Криму та окупації Донбасу.

Читайте такожГазета "Полк перемоги" та портрети Сталіна: у жителя Запоріжжя вилучили більше тисячі екземплярів забороненої символіки (фото)

Про це йдеться в матеріалі "РБК-Україна". Зокрема, у відповідь на запит журналістів у Службі повідомили, що з 2014 року виявили 1 639 співробітників, які причетні до злочинів проти основ національної безпеки.

Відео дня

При цьому СБУ сама вела розслідування лише щодо 26 колишніх співробітників. На сьогодні триває слідство щодо шести осіб, п'ятеро з них оголошені в розшук. Вироки отримали лише троє.

Зазначається, що більшість з них перейшла на бік Москви під час анексії Криму та окупації Донбасу у 2014 році.

Серед них найбільш відомі колишній командир донецького управління спецназу "Альфа" Олександр Ходаковський, який став одним з ватажків "ДНР", і екс-полковник СБУ Леонід Пасічник, який очолює "ЛНР".

Напередодні повідомлялося, що СБУ фіксує активізацію спецслужб Російської Федерації та її агентурних мереж в Україні.

За період дії карантинних заходів кіберспеціалісти відомства заблокували понад 2,3 тис. інтернет-спільнот із загальною аудиторією понад 980 тис. користувачів, викрили 323 інтернет-агітатора, які поширювали різні фейки про епідемію COVID-19.