Що робити при обстрілі / фото УНІАН

Російські війська проводять обстріли по українським містам і обласним центрам. Під ударами Київ, Харків, Херсон, Одеса, Суми та інші населені пункти. Звуки пострілів і вибухів наводять паніку серед українців. Громадяни бояться за своє життя і не знають, де сховатися від загрози.

Розповідаємо, що потрібно робити, якщо ви почули або відчули вибух.

Якщо почули вибух на вулиці

Якщо обстріл застав вас прямо на вулиці, присядьте або ляжте на землю. Прикрийте голову руками. Не потрібно відразу бігти в укриття. Переконайтеся, що ви не поранені, що у вас немає контузії і глухоти. Потім постарайтеся сховатися в приміщенні.

Відео дня

Якщо почули вибух вдома

При звуці пострілів і вибухів не виходьте з дому. Пересидіть обстріл вдома. Прийміть заспокійливі таблетки або чай. Закрийте всі вікна та двері. Якщо обстріл йде по житловому будинку - сховайтеся у ванній або біля шахти ліфта. Прикрийте голову руками і сядьте на підлогу.

Якщо обстріли застали вас в машині

Якщо вибух стався прямо біля машини - краще зупинитися, вийти з машини і лягти на землю біля машини. Не продовжуйте їхати, адже ви не знаєте де буде наступний вибух. Постарайтеся лягти біля бордюру - він може служити невеликим укриттям.

Наступ російських військ на Україну - що відомо

Як повідомляв УНІАН, президент Росії Володимир Путін почав вторгнення в Україну, у низці міст прогриміли вибухи. 

Незабаром президент України Володимир Зеленський звернувся до українців і оголосив про введення воєнного стану.

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що війська Росії перетнули кордон України в районі Харкова.

Водночас журналіст Юрій Бутусов поділився, що російська сторона атакувала нашу державу, і по всій країні були атаковані військові об'єкти, в першу чергу, системи управління, авіабази частини протиповітряної оборони. За його даними, українська армія чинила опір.

До цього російський президент Володимир Путін підписав укази про незалежність так званих "ЛНР " і"ДНР". РФ також вирішила ввести в псевдореспубліки своїх "миротворців". Про такі рішення російської сторони стало відомо 21 лютого.

Пізно ввечері 23 лютого з'явилася інформація, що ватажки "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін і Леонід Пасічник попросили Росію надати "республікам" військову допомогу