Погасили пожежу на обстріляній нафтобазі на Рівненщині / фото ДСНС

Пожежу на нафтобазі в Рівненській області, що сталася внаслідок обстрілу російських окупантів, вдалося ліквідувати. 

Про це повідомили у прес-службі ДСНС.

"Ліквідовано пожежу на нафтобазі у Рівненській області. На місці працювали 67 вогнеборців, 17 одиниць техніки, а також 2 пожежні потяги", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як писав УНІАН, займання сталося 28 березня внаслідок ворожого ракетного удару. 

За цим факти рівненські правоохоронці розпочали провадження за статтями  441 та  438 КК України - екоцид та порушення законів і звичаїв війни. 

"Знищено резервуари з пальним нафтобази, виникла пожежа. Ці дії можуть завдати невиправних втрат екології. Оцінку збиткам для навколишнього природного середовища буде надано із залученням фахівців відповідних державних органів", - сповістили в Рівненській ОВА. 

Як повідомляв УНІАН, ввечері в суботу, 27 березня на Волині пролунали вибухи. Потім голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко повідомив - це були ракетні удари по нафтобазі. Ліквідувати пожежу вдалося під ранок понеділка. 

Також 26 березня окупанти двічі здійснили ракетний обстріл Львова. 

"Було два попадання по об'єктах критичної інфраструктури. Один з них влучив у нафтобазу в самому Львові у житловому кварталі. Другий – по об'єкту оборонної структури - по заводу, який розташований також у житловому масиві", – інформував голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Пошкоджена під час обстрілів нафтобаза у Львові палала 12 годин.

Вас також можуть зацікавити новини: