Микола Колесник розповів про обмін Віталія Швайка / скріншот

Колишній президент Петро Порошенко в 2017 році допустив обмін у бойовиків на Донбасі представника так званого "уряду ЛНР" Віталія Швайка, який є братом колишнього міністра аграрної політики України Ігоря Швайки.

Про це заявив куратор батальйону "Кривбас" Микола Колесник в ефірі "Право на владу", пише ТСН.

За його словами, брата українського міністра бойовики звинуватили в обкраданні "бюджету ЛНР". Під час обміну Порошенко обіймався з ним, додав Колесник.

Відео дня

"Представник уряду "ЛНР" - прізвище Швайко. Його вставили в обмін наприкінці 2017 року, на великий обмін. Вдягнули його. Коли зустрічає його Петро Олексійович, то він його перший обнімає, цілує. А Швайко - це двоюрідний брат нашого міністра аграрної політики. Вони не спілкуються, так кажуть. Але це - "ЛНРівець", який сидів у них на підвалі за те, що обікрав "бюджет ЛНР", - сказав Микола Колесник. 

Раніше сьогодні Порошенко прокоментував нещодавнє розслідування журналістів щодо його співпраці з кумом Путіна та нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком. Зокрема, повідомлялося, що кум Путіна нібито блокував проведення обмінів заручниками на Донбасі, в тому числі - заради вигоди для Порошенка.