Високоточна зброя в росіян уже на межі / Скріншот

У РФ зараз "складна ситуація" з ракетами: агресор використав 55% крилатих ракет, які були до початку 24-го лютого.

Про це розповів представник української розвідки Вадим Скібіцький в інтервʼю "РБК".

За його словами, особливо складна у росіян ситуація з "Іскандерами". 

Відео дня

Там взагалі залишилося приблизно 20% від того, що було, а може, навіть і менше – сказав Скібіцький. 

Щодо "Калібрів", то їхня кількість також не така велика. Через це окупанти використовують X-22 та С-300 в наземному варіанті. Але й ці запаси вичерпуються, додали у розвідці.

Високоточна зброя в них уже на межі. За всіма нормативними документами вони повинні мати 30% резерву, а його за деякими видами ракет уже майже немає. Наприклад, за тими ж "Іскандерами". Тому вони будуть використовувати інші засоби ураження. Вони зараз активно використовують "Ураган", "Смерч" – це те, що дозволяє здійснювати обстріл на короткій дистанцій, на 70-80, максимум до 100 кілометрів. Цими системами обстрілюють Миколаїв, Запорізьку область, Харків – зазначив Скібіцький. 

Що стосується "Кинджалів", то їх в окупантів було одразу небагато, 30–40 штук. Це ті зразки, які першими надійшли на озброєння. Вони не пішли в масове виробництво, натомість росіяни їх застосовували, щоб продемонструвати силу Україні та її партнерам, зокрема США та Китаю, показуючи, що вони мають гіперзвукове озброєння.

Також Скібіцький розповідав, що Білорусь становить небезпеку для України через авіа- та ракетні удари, але загрози повторного наземного вторгнення поки що не спостерігається.

Вас також можуть зацікавити новини: