Коваленко розповів головне про атаку РФ у ніч на 6 березня / Колаж УНІАН, фото скріншот

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів головне про атаку РФ у ніч на 6 березня і пояснив, яка мета сьогоднішнього масового нальоту дронами-камікадзе.

Аналітик підозрює, що ворог застосовує елементи психологічної операції, щоб залякати українців. Насамперед він нагадав, що цієї ночі для удару по Україні запустили 42 дрони типу Shahed-131/136 (наші сили ППО змогли збити 38 цілей).

"Основний напрямок атаки була Одеса та область. Загалом використовувалося 10 груп, а найдальший політ із проривом ППО становив 1 100 км", - уточнив оглядач.

Коваленко вважає, що українські мобільні групи перехоплення на сьогоднішній день чи не найкращі у світі професіонали, здатні швидко ловити в небі дрони.

Як умовний доказ аналітик навів один з епізодів ночі, коли наші бійці ліквідували дрон фактично на підльоті до Одеси. Його встигли збити над морем, ролик представлено нижче:

Коваленко пояснив, що зазвичай "Шахеди" летять над морем на наднизьких висотах, тому їх вкрай важко знищувати.

Також він акцентував на головному: численний наліт дронів Росія організувала після того, як розрекламувала на своїх каналах у мережі відео з виробництва Shahed-131/136.

"Не виключаю, що це елементи однієї психологічної операції на залякування, мовляв: "Подивіться, як багато ми виготовляємо дронів-камікадзе!" І наступної ж ночі масований наліт. Примітивна класика похмурого жанру...", - заявив Коваленко.

Головне про атаку РФ у ніч на 6 березня

Повітряний терор армія Росії почала з вечора: 5 березня в низці областей України оголосили повітряну тривогу через пуск "Шахедів", у деяких регіонах лунали вибухи. 6 березня "дронова" епопея продовжилася - ворог реалізував пуск 42 ударних безпілотника з чотирьох напрямків.

Як уже згадувалося, армія України збила 38 цілей. Основний удар був спрямований на Одеську, Сумську та Херсонську області, хоча по дронах також працювали в Дніпропетровській, Харківській, Черкаській, Хмельницькій та Вінницькій областях.

Вас також можуть зацікавити новини: