Росія не припиняє вторгнення в Україну / ua.depositphotos.com

Російські військові виконали поставлені їм на сьогодні бойові завдання.

Про це заявив представник Міноборони Ігор Конашенков, передає російське агентсво "ТАСС".

"Усі поставлені перед угрупованнями військ ЗС РФ на день завдання виконано успішно", - сказав Конашенков.

Відео дня

За його словами, внаслідок ударів російських збройних сил виведено з ладу 83 наземних об'єкти військової інфраструктури України, збито два Су-27, два Су-24, один вертоліт і чотири ударних безпілотних літальних апарати "Байрактар ТБ-2" Збройних сил України.

Він також заявив, що триває проведення "спеціальної військової операції", а бойовики "ЛДНР" просунулися на 6-8 км вглиб.

Крім того, за словами Конашенкова, за допомогою рейдових загонів і повітряного десанту росіяни забезпечили вихід своїх військ до міста Херсона, що дозволило розблокувати Північно-Кримський канал і відновити подачу води на півострів Крим.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що нікому не вдасться переконати або змусити українців віддати свою свободу, незалежність і суверенітет.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний звернувся до бойових побратимів і подякував за оборону країни.

Оголошення Росією повномасштабної війни Україні

Як повідомляв УНІАН, 24 лютого президент Росії Володимир Путін почав вторгнення в Україну, в низці міст пролунали вибухи. Згодом президент України Володимир Зеленський звернувся до українців і оголосив про введення воєнного стану.

До цього російський президент Володимир Путін підписав укази про незалежність так званих "ЛНР" і "ДНР". РФ також вирішила ввести у псевдореспубліки своїх "миротворців".

Пізно ввечері 23 лютого з'явилася інформація, що ватажки "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін і Леонід Пасічник попросили Росію надати "республікам" військову допомогу

Вас також можуть зацікавити новини: