командир назвав завдання "Грузинського легіону" на війні в Україні / фото ARMYINFORM

"Грузинський легіон" - один із іноземних добровольчих військ, як стали на захист України у війні з Російською Федерацією. Наразі його головне завдання - знищенням командних центрів і російської логістики.

Про це командир легіону Мамука Мамулашвілі розказав в інтерв’ю "Українській правді".

"Ми займаємося знищенням командних центрів, знищенням російської логістики. І це не є секретом. У нас досить спрямована специфіка і дуже вдало спланована", - зазначив воїн.

Відео дня

За його словами, для його легіону війна з Росією розпочалася в 2014 році.

"В Україну я приїхав у 2014 році. І "Грузинський легіон" практично почав існувати з 2014-го. Для нас було принципово важливо допомогти Україні, коли ми відчували, що почнеться війна. Приїхали кілька офіцерів, які допомагали українцям проходити тренінг і брали участь у бойових діях з 2014 року, вже з початку війни", - розказав військовий. 

У квітні 2014 року військові легіону вже були в Україні, на Луганщині.

"Навчали один із батальйонів поліції, наскільки я пам'ятаю, це була чи "Київщина", чи "Миротворець". Ми практично почали брати участь у бойових діях одразу після приїзду. В основному з самого початку ми були на Луганському напрямку", - згадує Мамулашвілі.

А вже після того, як  "Грузинський легіон" офіційно увійшов до української армії у 2016 році, коли було підписано закон "Про інтеграцію іноземців до української армії", почав більше набирати особовий склад.

"Саме ми були першим підрозділом, який увійшов до української армії. Ось одразу після підписання контракту до нас уже почали приєднуватись хлопці з різних країн. Професійні офіцери, перші троє людей, були приєднані до нас зі Сполучених Штатів. Більш масштабний рівень особового складу вже почав приходити з 2016 року. Сьогодні "Грузинський легіон" – найбільше іноземне з'єднання української армії", - розказує військовий.

За його словами, з того часу жодних змін у війні з РФ він не бачить.

"Просто Росія почала використовувати великокаліберну зброю, ракети й авіацію. Тобто для нас, військових, суттєвої різниці не сталося", - говорить Мамулашвілі.

Він наголосив, що Україна – стратегічний партнер Грузії, і була єдиною країною при першій російській агресії після розвалу СРСР у Грузії, яка відкрито допомогла Грузії та надсилала своїх добровольців, багато з яких загинули, захищаючи суверенітет Грузії.

"Це було принципове питання для нас – приїхати і допомогти", - зазначив Мамулашвілі.

Командир повідомив, що завдяки його легіону було звільнено кілька українських сіл.

"Про специфіку та конкретну операцію я, на жаль, не можу говорити зараз. Після закінчення війни, думаю, буде більш відкрита інформація", - заявив грузинський військовий.

Раніше у мережі показали, як грузинський легіон ЗСУ знищив російську бронетехніку з відстані 5 км з ПТРК "Стугна-П". 

Вас також можуть зацікавити новини: