Наслідки російських обстрілів на Донбасі / фото t.me/pavlokyrylenko_donoda

Росія все ще має ресурси для ведення війни проти України, зокрема, ворог стягує військову техніку до Бєлгорода. Тому у нього є можливість для наступу, вважає екс-співробітник СБУ, експерт з реформування правоохоронних органів Іван Ступак.

Про це сказав 24 каналу.

"Я б теж хотів думати: "Слава Богу, все закінчується". На жаль, у них ще все є", - сказав Ступак.

За його словами, росіяни вже виводять танки Т-55. Це техніка 1958 року виробництва. Говорячи про людський ресурс, Ступак нагадав, що площа РФ - 17 мільйонів квадратних кілометрів.

"Вони не можуть просто зняти з усіх фронтів і перекинути в Україну. Китай, Середня Азія, Північний Кавказ - усюди потрібно триматися, ситуація там нестабільна", - сказав екс-співробітник СБУ.

При цьому експерт нагадав, що частина ворожої техніки знищена ЗСУ, левова її частка знаходиться на ремонті, деякі деталі замінити важко.

"Потрібно робити "донорство" з іншої техніки, це не завжди вдається", - зауважив він.

Ступак також припустив, що звірства ворога вплинуть на передачу Україні нових, більш серйозних видів озброєння, наприклад - комплексів ATACMS, які, на його думку, здатні значно змінити ландшафт війни.

Раніше військовий експерт Валерій Рябих припустив, що у Росії зараз немає можливості перекидати війська з одного напрямку на інший.