З опівночі 27 липня на лінії розмежування на Донбасі діє режим припинення вогню \ УНІАН

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що режим припинення вогню на Донбасі дотримується, два тижні без пострілів з важкого озброєння і бойових втрат.

Читайте такожШтаб ООС рапортує про 15 діб без втрат на Донбасі: провокації від бойовиків не припиняються

Про це повідомляє прес-служба РНБО у Facebook. «За даними Головного ситуаційного центру при Раді національної безпеки і оборони України, режим припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня 2020 року виконується, а поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру», - сказав Данілов.

Відео дня

За його словами, на відміну від багатьох раніше оголошених припинень вогню, які налічували декілька днів, сьогодні триває вже п’ятнадцятий день перемир'я без пострілів з важкого озброєння і бойових втрат.

Секретар РНБО зазначив, що сподівання з приводу того, що досягнуті Тристоронньою контактною групою домовленості й надалі будуть виконуватися, підкріплюються щоденними даними, опрацьованими програмно-апаратним комплексом СОТА, що дозволяє проводити комплексний аналіз для підготовки та прийняття рішень у сфері національної безпеки і оборони.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню. Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.