СБУ затримала бойовика з ОРДЛО / фото СБУ

У Станиці Луганській у ході оперативних дій співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали колишнього заступника командира угруповання бойовиків ОРДЛО.

Як повідомляє СБУ, зловмисник намагався потрапити на підконтрольну українській владі територію для оформлення ID-паспорта і отримання пенсійних виплат.

Затриманим є мешканець Антрацитівського району, який у 2014 році добровільно приєднався до бойовиків і його було призначено заступником ватажка одного з угруповань так званої "Казачьей национальной гвардии".

Відео дня
Бойовик мав так зване "посвідчення" / фото СБУ

Встановлено, що його "підрозділ" брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції на території Краснодонського (нині Сорокинський) і Антрацитівського районів Луганщини.

Згодом він покинув лави бойовиків через конфлікт з ватажками, які замість "грошового утримання" видавали підлеглим харчові продукти. Потім тривалий час переховувався на тимчасово непідконтрольній українській владі території регіону.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте такожХотів побачити дружину та дітей: на Луганщині затримали бойовика-втікача з "ЛНР" (відео)Як повідомляв УНІАН, в Луганській області співробітники Служби безпеки України затримали колишнього бойовика, який обстрілював позиції сил антитерористичної операції з автоматичного гранатомета АГС-17.

Вас також можуть зацікавити новини: