Під завалами можуть лишатися люди / фото Нацполіція

У ніч на 2 лютого російські загарбницькі війська вдарили по Краматорську Донецької області ракетою "Іскандер-К".

Про це повідомляють у поліції Донецької області. За останнім даними, внаслідок удару пошкоджено щонайменше 8 багатоквартирних будинків, один з них повністю зруйновано. За попередніми даними, загинуло троє мирних людей, ще 20 отримали поранення.

"Ворожа атака сталася о 21:45. Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Поліція документує наслідки воєнного злочину Росії. На місці працюють 11 слідчо-оперативних груп, вибухотехніки, кінологи, парамедики, патрульні поліцейські та інші підрозділи", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що під завалами ще можуть залишатися люди. Мешканців пошкоджених будинків евакуюють до пункту прихистку.

Оновлено (06:20): В ефірі телемарафону голова Донецької ОВА Павло Кириленко уточнив інформацію щодо кількості загиблих. За його словами, кількість жертв виявилася меншою, аніж сповіщали раніше.

"Станом на зараз дві людини загинуло. Повідомлялося під час проведення пошукової інформації, що загинуло три людини, але наразі точно підтведити можу дві людини. Третя людина перебувала у безпорадному стані, та її реанімовано, направлено до Дніпра, де робиться усе можливе, аби цій людині врятувати життя. Вісім людей поранено, двоє у важкому стані. Стабілізовано їхній стан, і також людей переведено до сусідньої області. … Усього звернулась по медичну допомогу 21 особа", – сказав він.

Також Кириленко уточнив, що масштаб руйнувань ще встановлюється. Попередньо, частина будинку вціліла після атаки. 

"В будинку зруйновано повністю один під’їзд, решта два під’їзди вцілілі, якщо можна так сказати… Вибито вікна, пошкоджено дах, вхідні шляхи. Поруч з цим будинком 8 будинків також пошкоджені, повибивало вікна, двері, зруйновано дахи. Огляд відбуватиметься вже зранку", – сказав Кириленко. 

Удар по Краматорську

Як повідомляв УНІАН, російські загарбники цієї ночі влучили ракетою по житловому будинку у Краматорську.

Спочатку голова Донецької ОВА повідомив про щонайменше двох загиблих і сімох поранених, пізніше стало відомо, що кількість постраждалих зросла.

Наразі триває розбір завалів, адже під ними можуть знаходитися люди. На місці працюють рятувальники, правоохоронці та медики.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Вас також можуть зацікавити новини: