Україна має свою зброю балістичного типу для прямих ударів по Росії, заявив екс-голова СБУ Маломуж / 

Україна має власну зброю балістичного типу, здатну досягти російського Уралу та секторально вдарити по окремих об'єктах в тилу країни-окупанта.

Йдеться про потужні ударні сили, сформовані на базі Армії дронів, заявив колишній очільник Служби зовнішньої розвідки України (орган у складі СБУ) Микола Маломуж "Еспресо". 

За його словами, військові України здатні дістати власними силами там, де ЗСУ не можуть застосовувати західну зброю. 

Відео дня

"Армія дронів дозволяє нам створити потужні ударні сили. Дрони балістичного типу дістають до Санкт-Петербурга, Москви, Уралу. Дрони дістають до російських областей, де розміщені війська, склади боєприпасів, пускові установки, аеродроми, об'єкти ВПК, які виготовляють ракети, головки наведення, оптику", - перерахував потенційні мішені Маломуж.

Генерал натякнув, що саме таким чином могли нещодавно завдати ударів по нафтових об'єктах РФ: в Ленінградській області, Тамбові, Брянську.

За його словами, важливий факт не самої атаки, а те, що ці термінали являли собою мільярдні прибутки. Саме їх коштом та пальним Росія живила свою армію в Україні, акцентував він. 

Як відомо, Росія вже давно почала розгортати на своїх територіях додаткові системи ППО, але, схоже, це агресору не надто допомагає. "Воно не є ефективним. Україна має перспективи", - наголосив Маломуж.

ЗСУ пояснили труднощі зі збиттям балістики РФ

У січні 2024 року Україна показує певні труднощі зі 100% збиттям балістичних ракет Росії. Так, 8 січня окупанти застосували для удару 59 різних ракет та дронів. Україна змогла збити лише 18 ракет та 8 ударних БПЛА, уточнював Головнокомандувач ЗСУ Залужний. 

За словами речника Командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, наразі армія не має достатніх засобів, щоб протистояти "балістиці" ворога. З нею в теорії можуть впоратися лише комплекси Patriot і франко-італійські SAMP/T, вказав він. 

Вас також можуть зацікавити новини: