Україна переможе в війні з РФ / фото REUTERS

Те, що Росія зазнає поразки в Україні, абсолютно немає ніякого сумніваюся. Проте, війна буде довготривала, непроста, кривава.

Про це в коментарі OBOZREVATEL на умовах анонімності заявив український генерал.

"Те, що Росія не переможе, – це однозначно. Бо на нашому боці 43 держави, а проти нас – одна Росія. Але коли це буде? Побачимо. Нам потрібно налаштовуватись на велику боротьбу. Але якщо не буде зради, Україна виграє і поверне свої території, а може, навіть і більше", - наголосив військовий.

За його словами, дуже важливо, щоб керівництво України не йшло на жодні поступки агресору в контексті територіальної цілісності і суверенітету країни задля "збереження обличчя" Путіна. 

"Це буде неправильно. Не можна давати негіднику, вбивці, насильнику можливість "зберегти обличчя", про що говорили з самого початку і наші аналітики, а нещодавно й Макрон (президент Франції Еммануель Макрон - УНІАН). У цьому сенсі я абсолютно підтримую президента (Володимира Зеленського - УНІАН) в його оцінці, що це заява, яка дискредитує Україну і ті жертви, котрі ми вже маємо", - зазначив генерал.

Як повідомляв УНІАН, 25 травня екс-держсекретар США Генрі Кіссінджер під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив, що Україна повинна піти на переговори з Росією, навіть якщо від неї будуть потрібні поступки. За його словами, переговори між РФ і Україною повинні початися в найближчі два місяці, перш ніж вони приведуть до наслідків, які буде нелегко подолати.

Президент Володимир Зеленський жорстко відповів колишньому держсекретареві США Генрі Кіссінджеру на пропозицію погодитися на втрату частини територій взамін на припинення війни.

"Таке відчуття, що у пана Кіссінджера не 2022 рік, а 1938-й. І він думав, що він говорить з аудиторією не в Давосі, а в тодішньому Мюнхені", - сказав він.

Раніше видання Politico повідомило, що деякі західні лідери, від Франції до Німеччини та Італії, хоч і підтримують Україну, дещо стурбовані можливими наслідками її перемоги у війні з Росією. Так, на Заході побоюються, що Росія зазнає "приниження", що може створити низку нових проблем.

Велике занепокоєння чиновників полягає в тому, що перемога України може дестабілізувати Росію, "зробивши її ще більш непередбачуваною і поставивши нормалізацію енергетичних зв’язків ще далі за межі досяжності", пише Politico. Саме тому деякі західноєвропейські столиці виступають за можливість дати Росії "врятувати обличчя" у цій війні, "навіть якщо це коштуватиме Україні певної території".

Зеленський розповідав, що Макрон намагався досягти успіху у посередництві між Україною та Росією, пропонуючи Києву піти поступки щодо суверенітету заради збереження обличчя Путіну.

Вас також можуть зацікавити новини: