За словами Жданова, жителі Херсона можуть допомогти ЗСУ / фото t.me/zedigital

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що на мешканців тимчасово окупованого Херсона чекають не дуже приємніші новини. На його думку, в місті будуть вуличні бої.

Про це Жданов розповів у прямому ефірі.

"Так, на превеликий жаль вуличні бої в Херсоні це реальність. Місто готують, до речі, до вуличних боїв... (Окупанти - УНІАН) заварюють і підривають люки, де є комунікації, кабелі зв'язку електричні, перерізають кабелі.  Також мінують колектори каналізаційні...  Організовують вогневі точки в житлових будинках, переодягаючи своїх солдатів в цивільну форму одягу, щоб імітувати місцеве населення, нібито місцеве населення чинить опір приходу Збройних сил України", - розповів експерт.

За словами Жданова, жителі Херсона можуть допомогти ЗСУ. Українцям варто бути пильними і звертати увагу, де саме в окупованому місті рашисти влаштовують склади зброї, де вони селяться.

Якщо росіяни починають зносити припаси і переодягатися в цивільний одяг, то вони можуть готувати вогневі точки. Херсонці потім зможуть передати ці дані ЗСУ та допомогти захисникам України швидше вибити рашистів.

Ситуація в Херсоні: що відомо

Як повідомляє британська розвідка, дії РФ у Херсоні свідчать про підготовку відходу з міста. Дії РФ у Херсоні свідчать про підготовку відходу з міста.

За словами керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова, зараз в Херсоні знаходяться найбільш підготовлені і боєздатні російські підрозділи. Операція зі звільнення Херсона триватиме до кінця листопада, прогнозує він.

На тлі цього Наталія Гуменюк прокоментувала вибухи в тимчасово окупованому Севастополі і заявила, що Чорноморський флот Російської Федерації "худне" і перетворюється на флотилію

Вас також можуть зацікавити новини: