ОБСЄ звернула увагу на пошкодження будинків мирних мешканців / facebook.com/DPSUkraine

Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі (ТКГ) посол Мікко Кіннунен заявив про безвихідну ситуацію у сфері безпеки на Донбасі.

Про це Кіннунен заявив після чергових зустрічей учасників ТКГ та її робочих підгруп у форматі відеоконференцій, повідомляється сайті ОБСЄ.

"Ситуація у сфері безпеки вздовж лінії зіткнення вкрай нестабільна. Спеціальна моніторингова місія повідомляє про пошкодження житлових будинків та об'єктів інфраструктури, завданих важким озброєнням, по обидва боки лінії зіткнення. В середньому, кількість порушень режиму припинення вогню на день перевищує аналогічний показник до набуття чинності заходами з посилення режиму припинення вогню в липні 2020 року. Безвихідна ситуація, пов'язана з наданням гарантій безпеки, стала серйозною проблемою для діяльності вздовж лінії зіткнення й ускладнює життя цивільного населення, а також роботу СММ", - заявив Кіннунен.

Відео дня

При цьому, за його словами, позиції учасників переговорів політичної робочої підгрупи залишаються незмінними, що по суті ускладнює обмін думками щодо розробки єдиного плану дій.

Читайте також"Бліц-операція": названо стратегічний об'єкт України, який може захопити РФЩо передувало

Чергові консультації ТКГ відбулися 24 листопада.

На консультаціях українська делегація зажадала від РФ допустити представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до місця вбивства українського політв'язня Руслана Макарця - в Макіївську колонію №32.

Також представники України звинуватили РФ у перешкоджанні виплат жителям окупованих районів Донецької та Луганської областей пенсій і соцвиплат.

Наступне засідання ТКГ заплановано на 8 грудня.

Вас також можуть зацікавити новини