Інформатор фіксував наслідки ракетних обстрілів  \ фото Одеська облпрокуратура

В Одесі затримали радіомеханіка одного з оборонно-промислових комплексів, який зливав ворогу дані про ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної прокуратури. Як зазначається, співробітнику одного з оборонно-промислових комплексів Одеси повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних сил України (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу).

За даними слідства, радіомеханік створив у месенджері Telegram групу, учасниками якої були переважно росіяни. В ній він поширював інформацію про розташування на цьому оборонному підприємстві та поряд з ним підрозділів ЗСУ та їх озброєння. При цьому зрадник вказував координати об’єктів та, крім того, "зливав" дані щодо виконання підприємством оборонних замовлень.

Відео дня

"Також інформатор фіксував наслідки ракетних обстрілів Одеси та масованих атак дронами-камікадзе та деталізував у групі в Telegram, які саме об’єкти було пошкоджено, а які знищено", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, чоловік заявляв, що України не існує, а він народився в СРСР та складав присягу радянській армії.

фото

Підозрюваного взято під варту без визначення розміру застави.

Як повідомили в Управлінні Служби безпеки України в Одеській області, фахівці якого ведуть слідство, саме за отриманими від інформатора координатами окупанти здійснили один з ударів іранськими дронами "Shahed" по території Одеси.

Виявлення зрадників в Україні

В УКраїні регулярно ловлять інформаторів та коригувальників окупантів. Так, у січні на Дніпропетровщині викрито інформатора російських окупантів. Він збирав та передавав точні координати місцезнаходження радіолокаційних станцій та блокпостів Сил тероборони в області. А 10 квітня правоохоронці затримали ворожого інформатора, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської АЕС.

Вас також можуть зацікавити новини: