Два МіГ-31К відлітають з Білорусі / фото wikipedia.org

По всій материковій Україні оголошена масштабна повітряна тривога після 14:00. Вона може бути пов'язана зі зльотом російських літаків МіГ-31К в білоруському аеропорту "Мачулищі".

Про зліт двох літаків повідомляє "Білорускі Гаюн". "14:12 Мачулищі. Зліт МіГ-31К ВКС РФ з бортовим номером RF-92462. 14:25 Мачулищі. Зліт 2-го МіГ-31К ВКС РФ з бортовим номером RF-92339", - йдеться у повідомленні.

Пізніше моніторингова група додала, що зазначені літаки відлітають з Білорусі до РФ на аеродром "Саваслейка" в Нижегородській області:

Відео дня

"Два МіГ-31К ВКС РФ з бортовими номерами RF-92462 і RF-92339 відлітають з Білорусі в РФ на аеродром "Саваслейка" (Нижегородська обл, РФ). Зазначимо, що там базується філія 4-го Державного центру підготовки авіаційного персоналу і військових випробувань МО РФ".

О 15:03 у Мачулищах зафіксовано зліт 3-го МіГ-31К ВКС РФ з номером RF-92333.

Нагадаємо, МіГ-31К може переносити ракети "Кинжал". Наша ППО не може перехопити ці ракети, тому при можливому їхньому запуску оголошується масштабна повітряна тривога.

Карта повітряних тривог в Україні станом на 14:45

Вся материкова Україна "почервоніла"

Росія може завдати нового масованого удару - як попереджали українців

Після масштабного удару 23 листопада, коли вся Україна занурилася у пітьму, Росія, ймовірно, готує нову масовану атаку на об'єкти енергетики в нашій країні. Про це попереджав і президент Зеленський.

У МВС України заявляли, що для підготовки нового масштабного удару з повітря РФ буде потрібно від 7 до 14 днів.

Ціль Росії залишається незмінною - залишити всю Україну без світла і тепла та підштовхнути владу Києва до переговорів.

1 грудня 2022 року видання Spiegel написало, що наступний масований удар Росії по Україні за участю бомбардувальників, очевидно, неминучий. Експерти попереджають про нову потужну повітряну атаку РФ, аналізуючи супутникові знімки аеродрому "Енгельс-2" під Саратовом від компаній Maxar Technologies та Planet Labs.

Вас також можуть зацікавити новини: