Пригожин знайшов нове джерело "м'яса" / фото Коммерсантъ

Російський олігарх Євген Пригожин збирається до травня завербувати ще 30 тисяч найманців у свою "Групу Вагнера". Про це Пригожин заявив у коментарі, який розповсюдила його прес-служба.

За словами ватажка "Групи Вагнера", відкриті ним по всій Росії пункти вербування найманців дали "несподіваний результат". Олігарх стверджує, що в день вдається вербувати по 500-800 бойовиків, а іноді навіть більше 1200 в день. 

"До середини травня ми плануємо, що кількість бійців у підрозділах збільшиться приблизно на 30 000", – заявив він. 

Відео дня

Також Пригожин похвалився, що зараз вдається вербувати людей з хорошою фізичною підготовкою, хоча раніше з цим були певні проблеми.

Пригожин вербує нових бойовиків в "групу Вагнера"

Після декількох місяців важких боїв за Бахмут і Соледар приватна армія Пригожина зазнала колосальних втрат і, згідно з деякими оцінками, майже перестала існувати у своєму колишньому вигляді.

На цьому тлі Пригожин відкрив по всій Росії десятки вербувальних пунктів - переважно на базі спортивних клубів, які відвідують зокрема діти. Деякі пункти вербування розташовані безпосередньо в приміщеннях шкіл.

Також Пригожин шукає й інші варіанти для пошуку гарматного м'яса. Нещодавно він зумів запустити рекламу свого угруповання на порнографічному порталі Porhhub. Побачити таку рекламу можуть відвідувачі сайту з Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: