Політолог заявив, то Путін втрачає позиції серед поплічників / фото REUTERS

На тлі поразок російської армії від президента РФ Володимира Путіна стали відвертатися його поплічники. У нього залишився лише президент Білорусі Олександр Лукашенко.

"Путін впав з вищої категорії вагової, він опустився в більш легку категорію. На засіданні ОДКБ від нього, як від прокаженого, навіть його сателіти відверталися. Тобто якщо вже такі відходять, плюс заяви Лукашенка, що, якщо Російська Федерація не переможе Україну, то все обрушиться і ОДКБ буде поховано під уламками. Це безпрецедентно Заява цього божевільного, який на тракторі їздив в радянські часи на швидкості 280 кілометрів з двома довідками з психлікарні. Киргизстан сказав, що не хоче брати участь у різних військових навчаннях. Вірменія не хоче, Киргизстан не хоче, Казахстан теж не хоче. Залишився тільки Лукашенко. Ось він зараз знову заявив після ОДКБ, що треба Україні здатися і підкоритися інакше буде знищена. Це один божевільний з палати номер шість, Путін, сказав другому божевільному з цієї ж палати, але лежить на іншому ліжку, що він не зупиниться", - розповів політолог і економіст Олег Соскін в ефірі прогрмми "Аргумент".

При цьому він нагадав, що Лукашенко вже неодноразово озвучував те, що йому говорив Путін про Україну.

"Київ звільнили, Чернігівську область звільнили, Київську область, Сумську область, Харківську область, а тепер звільнили Миколаївську область, Донецьку вони не взяли і скоро втратять Луганську. Є Лівобережний мішок на Лівому березі Херсона з виходом на Крим – ось, що в результаті за дев'ять місяців отримав Путін. Плюс тисячі втрати особового складу-рахунок йде на сотні тисяч. Тобто у нього не з'явилося нових сил, у нього зараз єдина стратегія – знищення України як народногосподарського організму", - підсумував Соскін.

Роль Білорусі у війні проти України - що відомо

Президент Білорусі Олександр Лукашенко надав російській армії територію своєї країни для поломасштабного нападу на Україну 24 лютого. Крім того, нашу землю не раз обстрілювали з білоруської території.

У свою чергу Лукашенко спочатку говорив, що Мінськ не бере участі у війні проти України, але на початку жовтня визнав причетність своєї країни. Крім того, він 10 жовтня оголосив про розгортання угруповання військ Білорусі та Росії, а пізніше на білоруські полігони привезли мобілізованих з РФ.

24 листопада самопроголошений президент Білорусі спробував переконати Україну схилитися перед Путіним, інакше їй загрожує "повне знищення".

Вас також можуть зацікавити новини: