Після перемоги України у війні наша держава відновить усі зруйновані ворогом об’єкти інфраструктури. Про це в прямому ефірі Інформаційного марафону заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко. 

Він підкреслив, що таке завдання є одним із пріоритетних для Президента України Володимира Зеленського.

"Ми кожного дня збираємо оновлені дані щодо всіх об’єктів інфраструктури, які постраждали. Це і житлові будинки, і соціальна, і інша інфраструктура, і дороги. Ми хочемо бути готовими відразу оновлювати інфраструктуру, і займаємося цим вже декілька днів. У нас є окремий штаб, який зводить всю інформацію, та починає підготовку до відновлення", – сказав Тимошенко.

Відео дня

"Ми відновимо всім доми, люди не залишаться на вулиці, ми це гарантуємо, і це гарантує Президент", – додав також заступник керівника ОП.

Тимошенко зазначив, що Україна отримує безпрецедентну допомогу від країн, які стали на бік нашої держави у російсько-українській війні. 

Задля кращої логістики у кожному регіоні створено хаби, куди надходить гуманітарна допомога, сказав Тимошенко. 

"Над цими хабами стоїть один великий гуманітарний штаб, який онлайн бачить потреби всіх регіонів. Ми щогодини оновлюємо дані, і з хабів по всій країні відправляються вантажі. Вони відправляються як фурами, як невеличкими бусами, так і Укрзалізницею", – пояснив він.

На сьогодні, за словами Тимошенка, Україна отримала більше 50 тисяч тонн гуманітарної допомоги.