У штабі розповіли про ситуацію на Донбасі / фото УНІАН

Від опівночі - початку оголошення режиму припинення вогню - зафіксовано два факти його порушення з боку бойовиків.

Як повідомляється на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook, ситуація в районі проведення ООС залишається повністю контрольованою, українські воїни виконують завдання за призначенням і продовжують надійно тримати лінію оборони.

Читайте такожНе минуло й півдоби: окупанти порушили перемир’я на Донбасі

Відео дня

«Впродовж поточної доби на ділянках відповідальності переважної більшості наших підрозділів обстрілів противника не зафіксовано. За винятком двох фактів порушення режиму припинення вогню», - йдеться у дописі.

Так, уточнили у штабі, в районі населеного пункту Водяне бойовики посеред ночі відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а біля Південного в обідню пору здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

«Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Втрат внаслідок ворожих обстрілів немає», - заявили у штабі і додали, що у військових частинах та підрозділах Об’єднаних сил «панує здорова атмосфера».

Зазначається, що ще один факт провокації з боку збройних формувань РФ зафіксовано неподалік Новомихайлівки.

«На цій ділянці за допомогою ручних протитанкових гранатометів противник здійснив мінування поблизу українських позицій трьома протипіхотними мінами ПОМ-2», - йдеться у повідомленні.

У штабі додають, що на ділянках розведення №1, №2 та №3 обстрілів не зафіксовано.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил діє режим повного та всеосяжного припинення вогню на виконання домовленостей Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) із врегулювання ситуації на Донбасі від 22 липня.