Володимир Путін після Євромайдану вирішив знищити Україну, поділився експерт / фото REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін вирішив стерти Україну з лиця землі після Революції гідності (Євромайдан), завдяки якій українській державі вдалося позбутися впливу РФ.

Російський лідер вважав нашу країну своєю сферою інтересів, він десятиліттями готувався до того, щоб розширити РФ, розповів австрійський військовий експерт Том Купер в ефірі одного з YouТube-каналів.

"...У нього завжди була ідея підкорити Україну. І для нього це був як удар в обличчя, коли у 2014-му Україна піднялася завдяки Майдану і позбулася впливу Росії. Для нього це був шок - як так - українці відвернулися від мене? Ми маємо вбити й знищити їх, стерти Україну з лиця землі!" - заявив співрозмовник.

Відео дня

Нагадаємо, Революція гідності в Україні почалася 30 листопада 2013 року через те, що тодішня влада відмовилася підписувати Угоду про асоціацію з ЄС. Майдан тривав до лютого 2014-го. У результаті Майдану владу в нашій країні втратив проросійський президент Віктор Янукович - він втік до РФ і попросив Володимира Путіна ввести війська в Україну.

Навесні 2014 року Росія захопила український Крим і вторглася на частину Донбасу. На Донбасі РФ підтримала бойовиків, які створили так звані "ДНР" і "ЛНР".

Рано вранці 24 лютого 2022 року російські війська здійснили повномасштабне вторгнення в Україну. На початку липня Том Купер повідомив, що через Володимира Путіна в окупантів закінчилися ракети великої дальності.

Вас також можуть зацікавити новини: